Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Nå blir Bergenhus festning enda grønnere og mer miljøvennlig

Nylig ble Bergen Live sertifisert som Miljøfyrtårn. – Dette viser at vi har seriøse og profesjonelle leietakere som driver festningen og oss som forvalter den, videre i miljøarbeidet, sier festningsforvalter Vidar A. Stusdal Fyllingsnes.

 

​Konsertarrangøren Bergen Live er Forsvarsbyggs største leietaker på Bergenhus festning. Fredag 18. september gikk Bergen Live ut med nyheten om at de har blitt sertifisert som Miljøfyrtårn. Dette inkluderer også Bergen Live sine undervirksomheter Bergenfest og Snekkerbrakken.

– Hensikten med vårt miljøarbeid er å minimere vår negative påvirkning på miljø og klima - inkludert natur og kulturminner i vårt nærmiljø. Vi er glade for å være del av et nettverk av leverandører, samarbeidspartnere og kunder som også prioriterer hensyn til miljø og klima høyt, sier daglig leder i Bergen Live & Bergenfest Frank Nes i nyhetsbrevet.

– Styrker festningens posisjon som attraktiv arena
Festningsforvalter Vidar A. Stusdal Fyllingsnes mener at miljøsertifiseringen ytterligere styrker Bergenhus festnings posisjon som en populær og attraktiv arena både for leietakere og publikum.

– Dette viser at vi har seriøse og profesjonelle leietakere som tar samfunnsansvar og som driver festningen - og vi som forvalter den - videre i miljøarbeidet. Bergen Live er en veldig viktig aktør som bidrar til at andre leietakere velger festningen som arena. Det genererer inntekter til festningen som igjen til syvende og sist bidrar til å styrke Norges forsvarsevne, sier Fyllingsnes.


– Bergenhus festning skal bli en foregangsarena for grønne arrangementer
Bergen Live opplyser i nyhetsbrevet at de vil jobbe for å gjøre Bergenhus festning til en foregangsarena for grønne arrangementer. Det viktigste neste steget er å sørge for 100% dekning av faststrøm på arenaen - i disse dager arbeider Bergen Live med finansiering av tiltaket. At Bergen Live investerer i festningen er en del av den langsiktige leieavtalen de har med Forsvarsbygg. 

– Faststrømdekningen vil eliminere behovet for drivstoffdrevne aggregater ved arrangementer på festningen. Dette vil også komme andre arrangører og leietakere ved festningen til gode, sier Fyllingsnes.

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.