Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Nå starter arbeidet med å fjerne forurensing på Møringastranda

Forsvarsbygg fjerner forurensede masser fra en strand ved Karljohansvern i Horten. I den forbindelse vil det være en del anleggstrafikk i området.

Planlagt oppstart er 5. september, og antatt ferdigstillelse i begynnelsen av november.

Hvorfor gjør vi dette?
–Det er funnet uakseptable nivåer av forurensning i grunnen på «Møringastranda». Disse massene vil bli fraktet ut av området til et deponi ved Tønsberg. De blir erstattet med rene masser, uttaler Miljøgeolog i Forsvarsbygg, Tore Joranger


Vegard Løkstad, prosjektleder i Forsvarsbygg supplerer:

–Vi gjør deler av strendene på Karljohansvern, et hyppig brukt område for fritid, rekreasjon og gode opplevelser renere, tryggere og sikrere, sier han og fortsetter:

–Forurensingen i området skal sikres. Vi gir hele området «et løft» og sikrer et unikt område med viktige kulturminner og naturmangfold. Vi ser frem til å ønske velkommen til et flott, rehabilitert område i løpet av senhøsten.


Beklager ulempene
–Forsvarsbygg beklager ulempene dette medfører for de som er fastboende i området. Vær aktsom av hensyn til din egen sikkerhet i trafikken. Vi vil gjennomføre tiltaket så skånsomt som mulig av hensyn til de som bor, jobber og bruker området. Vi har god dialog med berørte naboer, og har blant annet arrangert et informasjonsmøte og distribuert et eget nabobrev, avslutter Løkstad.

 

BILDEFORKLARING ILLUSTRASJONSBILDE: Fra venstre prosjektleder Bjørn Vegard Løkstad og miljøgeolog Tore Joranger fra Forsvarsbygg. Bildet er tatt i forbindelse med et annet miljøprosjekt på Karljohansvern.

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.