Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Ny leieavtale med Bergenfest

Bergenhus festning ønsker Bergenfest-publikummet velkommen til nye gode opplevelser i sommer

Forsvarsbygg signerte 13. februar en ny leieavtale med Stiftelsen Bergen Music Fest – Bergenfest om å fortsette det langvarige samarbeidet med Bergenfest på festningen.

Avtalen er fremforhandlet av festningsforvalter Vidar A. Stusdal Fyllingsnes, og ble signert av Frank Nes, daglig leder i Bergenfest og regionsjef i Forsvarsbygg Svein Olav Skaar.

– Vi er glade for å fortsette det langvarige samarbeidet med Bergenfest. Dette  befester Bergenhus festning som en stor og viktig kulturarena der vi skaper nytt liv på historisk grunn, sier Svein Olav Skaar.

Avtalen gjelder for fire nye år med opsjon på ytterligere 5 år og har en totalverdi på mellom 6,3 til 7,2 millioner kroner i leieinntekt for hele avtaleperioden.

Bergenfest byr på konserter og kulturopplevelser hver juni måned og  har vært en viktig kulturaktør på Bergenhus festning siden 2012.

– Bergenhus festning er en perfekt ramme for Bergenfest, og er utvilsomt et av de vakreste festivalområdene i Europa, som tilreisende og lokale artister og publikum vet å sette pris på.

Vi har et stort ansvar som festivalarrangør med hensyn til å ta vare på og utvikle festningen som det unike festivalområdet det er, sammen med Forsvarsbygg og andre samarbeidspartnere som har sitt daglige virke på Bergenhus Festning, sier Frank Nes.

 Bergenhus festning besøkes av 845.000 publikummere (2019 tall), og er den nest mest besøkte festningen i Norge etter Akershus festning i Oslo. 

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.