Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Nye boliger til Forsvaret i Sørreisa

Forsvarsdepartementet har gitt Forsvarsbygg gjennomføringsoppdrag om anskaffelse av 14 nye tre-roms boliger i Sørreisa. Boligene vil bli leid ut til ansatte ved Luftforsvarets virksomhet og bidra til å sikre aktiviteten i området.

Private aktører 

Utredning er nå ferdig og bygging forventes gjennomført i 2018 og 2019.
- Dette er et prosjekt vi har jobbet med i flere år og det gjør det ekstra hyggelig når gjennomføringsoppdraget kommer fra Forsvarsdepartementet. Vi har gjennom tidligere arbeid etablert kontakt med flere private aktører i regionen som kan være interessant å samarbeide med, sier prosjektsjef i Forsvarsbygg Jon Fløgstad.

Forsvarsstaben har uttrykt at prosjektet er viktig for å opprettholde operativ evne og vil støtte opp om en samlet og effektiv drift av virksomheten ved Sørreisa.

Behov
Stig Jonny Haugen, sjef for 131 Luftving i Sørreisa, sier at dette er godt mottatt blant de forsvarsansatte. Det er behov for boliger og prosjektet vil bidra til både å tiltrekke seg ansatte og sikre aktivitetsnivået i anlegget.

Anskaffelse og avhending
Når de nye boligene er ferdige forventes dette å gi et overskudd av forsvarsboliger i Sørreisa, og det vil med stor sannsynlighet bli lagt ut boliger for salg i årene som kommer.

- Dette er boliger som på grunn av størrelse og tilstand ikke er hensiktsmessig for Forsvarsbygg å eie, men som vil være av interesse for privatpersoner og aktører som har andre behov enn oss, sier Fløgstad

Ordfører i Sørreisa, Jan Eirik Nordahl, er naturlig nok også positiv til prosjektet som både vil øke bolig-massen og bidra til å sikre arbeidsplasser i kommunen.

- Dette er en gladnyhet for Sørreisa og gir muligheter vi skal gripe fatt i og utnytte, sier en fornøyd ordfører.

Sørreisa

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.