Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Nye lokaler til vakt og sikring i Ramsund

Troppen som jobber med vakt og sikring kan endelig ta i bruk helt nye lokaler for sin tjeneste. Nå er det slutt på trange forhold og arbeidsplasser spredt på hele orlogsstasjonen.

Forsvarsbygg har gjennomført en større ombygging og renovering av et eldre bygg fra tyskernes tid i Ramsund.

- Vi har overlevert et nytt-gammelt bygg til en viktig tjeneste for Forsvaret i Ramsund. Med dette regner vi med at troppen for vakt- og sikring har de nødvendige fasilitetene for å styrke beredskapen og forsvarsevnen, sier distriktssjef i Forsvarsbygg, Wenche Georgsen.

Revet og bygget opp igjen

I utgangspunktet skulle man ominnrede deler av et gammelt lager til kontorarealer. Prosjekteringen avdekket alvorlige mangler på byggets bærende konstruksjoner. Flere alternative løsninger ble vurdert, hvor man kom frem til at det mest kostnadseffektive var å rive og gjenoppbygge den aktuelle etasjen på ca. 1.500 m2.

Fleksibel løsning for fremtiden

Nå, vel tre år etter, kan de som skal bruke denne delen av bygget endelig ta det i bruk.  Byggetiden har vært krevende, og mange utfordringer har blitt løst underveis. Nå har vakt- og sikringstjenesten fått overlevert fremtidsrettede kontorer, møterom og undervisningsrom.

Sjefen ved Ramsund Orlogsstasjon, Harald Furu, gir gode tilbakemeldinger til Forsvarsbygg for vel utført jobb. Han nevnte spesielt prosjektlederne Monika Vinje og Gøran Nilssen som har vært løsningsorientert og drevet frem prosjektet med å få lokalitetene ferdig.

- Vi startet i 2017 og nå kan vi endelig få samlet troppen med de vernepliktige og befalet i et moderne vakt- og sikringsbygg, sier han.

Befal Johan Lunheim sier at nå har de endelig lokaler som er 100 prosent bedre enn det de har hatt til nå.

Modernisert og oppgradert for fremtiden

Renoveringen og ombyggingen er det Eiendomsforvaltning i Region nord, tidligere Region Hålogaland, som har gjennomført. Seksjonen for troppen er på 750 m2 og renovert for nærmere 20 millioner. Totalt har man brukt ca 64 mill på bygget i sin helhet.

Det har vært viktig for prosjektet å legge til rette for økt fleksibilitet og funksjonalitet, slik at bygget lett kan tilpasses Forsvarets endrede behov. I tillegg er det ryddet opp i byggets tekniske infrastruktur, som har vært uoversiktlig og krevende å drifte.

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.