Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Klart for byggestart på Rygge

Nå kommer ny base for redningshelikoptertjenesten på Rygge flystasjon. I går undertegnet Forsvarsbygg kontrakt med Backe Østfold AS.

Kontrakten har en verdi på i overkant av 165 millioner kroner. Spaden settes i jorda i januar 2019, og anlegget skal stå klart til bruk i mai 2020

Forsvarsbygg skal på vegne av Justis- og beredskapsdepartementet (JD), gjennom prosjektet NAWSARH (Norwegian All Weather Search and Rescue Helicopter) planlegge, bygge og drifte lokasjonene for redningstjenestens nye helikoptre.

-Et samfunnsmessig viktig prosjekt, og vi er stolte og glade for at vi nå inngår denne kontrakten, uttalte Thorbjørn Thoresen, direktør Forsvarsbygg.

Totalprosjektleder Svein Solli utdyper:

--Redningstjenesten gjør en kjempeinnsats for oss alle. Over hele landet. Da fortjener de gode bygg, og det er vår jobb å få disse på plass, sier han.  

Store investeringer over hele landet
Seksten moderne redningshelikoptre skal leveres til redningstjenesten. I den forbindelse skal Forsvarsbygg tilrettelegge eiendom, bygg og anlegg for helikoptrene og deres mannskaper på til sammen seks baser i Norge, nærmere bestemt Rygge, Sola, Florø, Ørland, Bodø og Banak.

Operativ drift
Forsvarsbygg skal bygge og drifte nye og moderne verksteddokker, kontorer, administrasjon og tilstedevakt. På hver lokasjon skal det være plass til tre helikoptre, med unntak av basen i Florø der det vil være to dokker.

-Dette blir et sted for beredskap, operativ kraft, hvile for personellet og vedlikehold av helikoptre utdyper Solli. –Vi håper JD, Luftforsvaret og redningstjenesten vil bli fornøyd.

De nye basene på Ørland og Sola flystasjoner er allerede oppført og tatt i bruk. På Sola er det i tillegg også bygd et ledelsesbygg for 330 Skvadronen. Den nye basen på Banak i Lakselv er snart også ferdigstilt, og vil tas i operativ bruk i 2019.

Basen på Rygge bygges lik de tre som allerede er oppført, med små lokale tilpasninger.

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.