Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Ny base for redningshelikoptertjenesten på Banak

Forsvarsbygg skal oppføre redningshelikoptertjenestens nye base på Banak flystasjon i Lakselv.

I den anledning har Forsvarsbygg signert entreprisekontrakt med AF Prosjektpartner AS.

Byggeprosjektet gjennomføres som totalentreprise, og kontrakten har en verdi på 205 millioner kroner. Spaden settes i jorda i august 2017.

-Dette er et løft for redningshelikoptertjenesten, som får nye, moderne og funksjonelle fasiliteter på Banak. De gjør en viktig jobb for oss alle, 24 timer i døgnet. Vi i Forsvarsbygg er stolte over å kunne levere gode bygg for å støtte deres viktige virksomhet, uttaler totalprosjektleder Odd Erik Martinsen i Forsvarsbygg.

-Fra før av har vi levert ny hovedbase på Sola utenfor Stavanger og ny base på Ørland i Sør-Trøndelag. Nå står Banak for tur, utdyper han.

Forsvarsbygg skal tilrettelegge og forvalte eiendom, bygg og anlegg for helikoptrene og deres mannskaper på til sammen seks baser i Norge, nærmere bestemt Rygge, Sola, Florø, Ørland, Bodø og Banak.

Forsvarsbygg utfører dette oppdraget på vegne av Justis- og beredskapsdepartementet.

Modernisering
Seksten moderne redningshelikoptre skal leveres til redningshelikoptertjenesten frem til 2020. Ferdigstillelse av bygget og tilhørende utendørsanlegg på Banak blir etter kontrakten i januar 2019. 

Anleggene for de nye redningshelikoptrene vil inneha dokker for helikopter, verksted, kontorer, administrasjon og fasiliteter for tilstedevakt. På hver lokasjon skal det være plass til to eller tre helikoptre. På Banak blir det plass til tre helikoptre.

  

Beliggenhet

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.