Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Redusert risiko

Det er klare risikoaspekter ved å ikke ta hensyn til miljø. Eksempelvis har Raufoss fått erfare at investorene skyr dem etter at det kom for en dag at de dumpet ammunisjon i drikkevannskilden Mjøsa. Gardemobanen er et eksempel på kostbar erfaring med å bruke helseskadelige kjemikalier.

Raufoss:

En risikoundersøkelse som forsikringsselskapet Aon Grieg, har gjort blant 15 ledende norske virksomheter med en gjennomsnittlig omsetning på åtte milliarder kroner, viser at norske lederes største skrekk er at bedriften skal miste et godt omdømme. Det er meget ressurskrevende å fjerne et negativt stempel.

I tillegg til prisen for et dårlig rykte, vil miljøtabber kunne koste dyrt fordi det har blitt strengere krav om å rydde etter seg  og opprydningen gir ofte ubehagelige regninger på grunn av ulike miljøavgifter.

Eksempel på dette er et  OBOS-borettlag på Romsås som måtte betale dyrt for å kvitte seg med gamle vinduer. Flere tomteeiere har også måttet ut med mange millioner for å rydde opp i forurenset grunn.

Forsikringsselskapene og investorene viser nå en økt interesse for bedriftenes miljøinnsats. Storebrand krever for eksempel svar på flere miljørelaterte spørsmål før de gir byggelånsfinansiering eller lån til rehabilitering.


Kristin Nøkleby Holth
leder forretningsmessig ansvar, Storebrand ASA
"Vi gjør en risikovurdering av våre lånekunder og da er miljøaspektet en viktig del. Vi vet at miljørisiko er en finansrisiko og gjør en systematisk vurdering på miljøsiden før vi går inn i et kundeforhold.".

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.