Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Første håndverker på plass

Morten Torgersen med firmaet Ringerike Glassmie - Krystallreparatøren, er den første håndverkeren som etablerer seg i Leirgata. Han er Norges eneste krystallreparatør og har av den grunn kunder fra fjern og nær.

Produktspekteret er stort. Han utfører bl.a. glassblåsing, krystallreparasjon og kaldbearbeiding av glass.

Lang erfaring
Som fjerde generasjon innen glassfaget prøvde Morten Torgersen seg allerede som 10 åring i glasskunstneryrket. Generasjonene før ham hadde kunnskaper om glassblåsing, -sliping og gravering og det er derfra han har sin allsidige kunnskap.

Han startet å jobbe hos Randsfjord Glassverk, og flyttet senere til Hadeland Glassverk. Siden har han startet for seg selv, og nettopp flyttet inn i den gamle smia på Hvalsmoen. Morten Torgersen er i full gang med å innrede sitt produksjonslokale og butikk. En ovn er på plass og mer utstyr ventes. All produksjon i Ringerike Glass Smie blir gjort på den gamle måten.

Kreativt yrke
Produktene til Morten er krystallreparasjoner av alt fra vinglass til karafler og fat, glassblåsing av egendesignede produkter samt sandblåsing på glass til bruk som blant annet premier og gaveartikler. Man må være kreativ for å overleve i glassfaget i dag. Morten Torgersen jobber stadig med å fornye sortimentet sitt. Det neste produktet som blir lansert nå er Fossetrollet – Hønefoss bys lekreste suvenir.

Alle interesserte er hjertelig velkommen til Morten i smia på Hvalsmoen hverdager mellom klokka ni og fire.

Image "1088489980.13.jpg" without descriptionRingerike Glassmie og Morten Torgersen i nye lokaler.

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.