Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Anthon B Nilsen kjøper Lahaugmoen

Skifte Eiendom har inngått avtale med Anthon B Nilsen Eiendom AS om salg av Lahaugmoen leir i Skedsmo kommune. Salgssummen er 82 millioner kroner.

- Lahaugmoen leir er en flott eiendom med stor betydning for regionen. Vi ser frem til å ta fatt på de spennende utviklingsmulighetene leiren har gjennom god dialog med blant annet Skedsmo kommune, sier administrerende direktør i Anthon B Nilsen konsernet, Peder Chr. Løvenskiold.

Lang og grundig prosess
Etter en lang og grundig prosess i tett dialog med Skedsmo kommune, har Skifte Eiendom i dag inngått avtale om salg av Lahaugmoen leir til Anthon B Nilsen Eiendom AS.

- Vi oppnådde en god pris for eiendommen og er overbevist om at den nye eierens utvikling av Lahaugmoen blir positiv for lokalmiljøet og regionen, sier direktør Roger Jenssen i Skifte Eiendom.

Fornøyd kjøper
Anthon B Nilsen Eiendom er svært fornøyd med kjøpet av Lahaugmoen leir.

- Vi ser betydelig potensial i eiendommen innenfor rammen av leirens historiske og regionale betydning. Lahaugmoen er med sin unike beliggenhet spesielt velegnet både for utvikling av Offentlig Privat Samarbeidsprosjekter (OPS prosjekter) og for det private og lokale næringsliv. Vi ser derfor frem til å videreføre den gode dialogen og det tette samarbeidet Skifte Eiendom har hatt med Skedsmo kommune, andre offentlige etater, naboer og lokale interessenter når vi skal utvikle eiendommen, sier administrerende direktør i Anthon B Nilsen Eiendom, Knut Halvor Hansen.

Om Lagaugmoen
Lahaugmoen leir ble nedlagt som militært område i 1992. Hele leiren er på 287,5 mål og de 40 bygningene utgjør en samlet bygningsmasse på 31 873 kvm som er variert og har gode flerbruksmuligheter.

Image "1114080147.34.jpg" without description
Foto: Matti Bernitz/C360

Eiendommen ligger flott til på et høydedrag med synsrand mot Skedsmokorset og Lørenskog, og ligger sentralt til med korte avstander til Oslo, Lillestrøm og Gardermoen. Lahaugmoen er også et viktig utgangspunkt for turgåere i den omkringliggende Skjettenmarka, og Lahaugmoen skal fortsatt være åpen og tilgjengelig for allmennheten.

Deler av leiren er i dag utleid til ulike aktører innen konseptet sikkerhet, beredskap og redning. Det er avklart at disse kontraktene og den tette dialogen med kommunen videreføres etter at ny eier overtar fra 1. juli 2005.

Overdragelsen er betinget av konsesjon.

Om Anthon B Nilsen AS
Anthon B Nilsen AS er et norsk konsern eiet av Reidar og Gunnar Holsts Legat (50 %) (humanitær stiftelse) og brødrene Nicolai og Peder Chr. Løvenskiold (50 %).

Konsernet har tre forretningsområder:

  • eiendom
  • utdanning
  • resirkulering

    Anthon B Nilsen-konsernet forventer inneværende år en omsetning på 800 millioner, og konsernet er i år inne i en betydelig vekstfase.

    Kontaktpersoner for redaksjonen:
  • Adm. direktør Knut Halvor Hansen, Anthon B. Nilsen Eiendom, tlf. 915 93 195

 

 

Foto: Matti Bernitz/C360.

 

 

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.