Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Regjeringen skal godkjenne salg av forsvarseiendom til private kjøpere

Alle salg av tidligere forsvarseiendom til private kjøpere skal godkjennes av Regjeringen. Det har Stortinget vedtatt i forbindelse med behandlingen av Riksrevisjonens rapporter om avhendingen av forsvarseiendom og salget av Lista flystasjon. Skifte Eiendom har allerede endret rutinene i tråd med Stortingets vedtak og vil arbeide for at kjøpere i minst mulig grad blir påvirket av endringene.

- Vi forholder oss til det Stortinget har bestemt og skal fortsatt være en profesjonell statlig aktør i det private markedet. Vi vil arbeide for mest mulig forutsigbare forhold for kjøpere også med de nye rammebetingelsene, sier direktør Roger Jenssen i Skifte Eiendom.

Hvor mye Stortingets pålegg vil forsinke salgsprosessen, er for tidlig å si. Skifte Eiendom skal nå se nærmere på hvilke økonomiske konsekvenser Stortingsvedtaket vil få.

De nye rutinene trer i kraft med umiddelbar virkning. Det innbærer at alle salg til private kjøpere blir gjennomført med forbehold om "Godkjenning av Kongen i Statsråd". Hvert salg til private kjøpere vil fremlegges for Forsvarsdepartementet før endelig godkjenning av Kongen i Statsråd. Når denne godkjenningen foreligger, kan salget sluttføres.

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.