Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Lekre hytter i gammel militærforlegning

På Hordatun på Kvamskogen er den gamle militærforlegningen gjort om til flotte hytter og leiligheter. Det gamle eksteriøret er bevart og innvendig er hyttene og leilighetene totalrenovert.
Image "1160056836.91.jpg" without description
Bygning på Hordatun før
oppussingen
Foto: Matti Bernitz /C360

Vennegjeng kjøpte eiendommen
Skifte eiendom har mange kreative prosesser for å finne passende kjøpere for eiendommene. I dette tilfellet var det en vennegjeng som gikk sammen om å kjøpe forlegningen. Deriblant var arkitekten Thomas Thysseland som også er arkitekten bak oppgraderingen av eiendommen. Det er to år siden de gjorde kjøpet og mye har blitt gjort siden da.

Heimevernsleir
Tiden etter kjøpet er brukt til å rehabilitere og fornye den gamle forlegningen, og dele den opp i enkelthytter og leiligheter. Området er organisert slik at det ligger rundt et trivelig tun, derav navnet Hordatun.
- Tunet i seg selv er så trivelig og vi håper det kan fungere som et hyggelig fellesareal, sier Tyssedal. Hver enhet har fått en terrasse å andre siden av bygget, om du ønsker å trekke deg litt tilbake og nyte solen.

 

Image "1160056875.87.jpg" without description
Nytt med karnapp
Foto: Thomas Tysseland / Arkplan AS

Sjelden perle
Det unike med eiendommen er at hyttene ligger fint til et tun. De eldste bygningene er fra 1945 og etter hvert er det kommet nye bygninger til. Hvert bygg har hvert sitt navn, som er beholdt. Skiltene lever videre med navnene Gimle, Trudvang, og Breidablikk.
Hyttene er også malt i den opprinnelige rødfargen, både for å beholde noe av det gamle og skape en harmonisk sammenheng. Alle har også egen bod til ski og annet utstyr.

Praktisk innredet
Hyttene er praktisk innredet med moderne og lettstelt kjøkken og bad. Det er satset på moderne innredning og arkitekten synes at samspillet med eksteriøret fra 40-tallet fungerer godt.

Bygningsmassen og skallet er beholdt.
- Dagens hyttepublikum krever mer komfort enn heimevernssoldater, så derfor har vi skiftet ut alt det innvendige, for å gjøre det attraktivt, avslutter Tysseland.

 

Image "1160056916.48.jpg" without description
Prakatisk og moderne innvendig
Foto: Thomas Tysseland / Arkplan

Kilder: Arkplan AS /Eiendomsmelger Vest / Eiendomsmagasinet Bergens Tidende Foto: Thomas Thyssedal v/ Arkplan AS

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.