Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Miljørydding og gjenbruk på Torp

Skifte Eiendom startet høsten 2006 en omfattende jobb med å rydde Torp flyplass. I dag er tomta friskmeldt. Forurenset masse er byttet ut med ren masse, og seksti tonn stål er levert til godkjent mottak.
Image "1166188181.53.jpg" without description
Oppklipping av tankene

Den militære delen av Torp flyplass er nedlagt, og Skifte Eiendom har solgt flyplassen til Sandefjord og Stokke kommune Høsten 2006 satte Skifte Eiendom igangsatte en omfattende jobb med å rydde området.

 

Image "1166188197.21.jpg" without description
Etter ryddingen

Øst for rullebanen lå flere tankanlegg som ble brukt til lagring av jetfuel og avgass. Til sammen tolv større og mindre nedgravde tanker, er gravd opp. De store tankene er på 14 x 3,4 meter og veier tolv tonn. Fem av tankene er klippet opp, mens syv av tankene er overtatt av Sandefjord Lufthavn videre bruk. Her skal tankene brukes til oppsamling av avisningsveske.

Seksti tonn stål er levert til godkjent mottak, og forurenset masse er byttet ut med ren masse. Drivstoffledningen til hovedmottaket Boegn tankanlegg er renset og plugget igjen. Og den friskmeldte tomta er nå overført til den nye eieren.

Image "1166187382.22.jpg" without description

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.