Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Sandefjord og Stokke overtar Forsvarets eiendommer på Torp

Den 29. juni overtok Sandefjord og Stokke kommuner Forsvarets tidligere eiendommer på Torp. Overtagelsen betyr at viktige eiendommer blir sikret for den videre utviklingen av lufthavnen og hele Vestfoldregionen.

Forsvarsdepartementet har behandlet og akseptert avtalen som er framforhandlet med Skifte Eiendom om overtakelse av Forsvarets eiendommer på Torp til Sandefjord og Stokke kommune. 29. juni undertegnes avtalen som gir de to kommunene råderett over det mer enn 4.000 dekar store området som også inkluderer Sandefjord Lufthavn Torp. Milepælen blir markert i dag med en overtakelsesseremoni på Sandefjord Lufthavn Torp.

Sandefjord og Stokke kommuner kjøper Torp for 89 millioner kroner. Av dette videreselger kommunene om lag 1.700 dekar til Sandefjord Lufthavn for 79 millioner kroner. Dette inkluderer rullebanen og øvrige arealer tilknyttet flyplassen. Kommunene beholder ca. 2200 dekar skog og grøntarealer som ligger øst for flyplassen, et område som har stort utviklingspotensial.

Ordførerne i de to kommunene, Bjørn Ole Gleditsch og Nils Ingar Aabol, er meget godt fornøyd med kjøpet. - Gjennom dette kjøpet har vi sikret lufthavnens og kommunenes framtidige utviklingsmuligheter. Så dette er en gledens dag, sier ordfører Bjørn Ole Gleditsch i Sandefjord kommune.

- Torp er en viktig drivkraft i hele Vestfoldregionen og derfor er det svært viktig for oss å ha råderett over området. Overtagelsen betyr at vi nå kan sikre utviklingen av hele regionen, sier ordfører Nils Ingar Aabol i Stokke kommune.

De to ordførerne takker for den viktige rollen Fylkesmannen har spilt for å lose avtalen i havn.

Spørsmål rettes til:

 • Ordfører Bjørn Ole Gleditsch i Sandefjord kommune,
  mobil: 90 56 22 70, epost:
 • Ordfører Nils Ingar Aabol i Stokke kommune,
  mobil: 90 13 47 34, epost:
 • Direktør Roger Jenssen i Skifte Eiendom,
  mobil: 97 09 76 31, epost:
 • Kommunikasjonssjef Anders Holmlund i Skifte Eiendom,
  mobil: 99 56 22 65

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.