Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Kjører bort skyteavfall

Skifte Eiendom vil bringe Fleskerud skytebane i Åsa tilbake til naturen igjen. Da må først 200 lastebillass med forurenset grunn kjøres bort til et godkjent deponi. Opprensingen vil koste om lag 5 millioner kroner.

Skifte Eiendom har ansvar for avhending av Forsvarets eiendommer, og sørge for at all miljøforurensning i det tidligere skyteområdet blir borte.

Skytebanen ble etablert på begynnelsen av 1900-tallet og har vært mye brukt, men da Ringerike skyte- og øvingsfelt ble bygd opp fra 1996, ble aktiviteten mye mindre i Åsa. Siden 2003 har Forsvaret ikke brukt banen på Fleskerud.

Image "1174407876.21.jpg" without description
Kjetil Nergaard og Skifte
Eiendom vil bringe Fleskerud
skytebane tilbake til naturen.
Foto: Foto: Frode Johansen

 

5000 kubikk En konsulent har anslått at bortkjøringen av rundt 5000 kubikkmeter forurenset grunn vil koste om lag fem millioner kroner.
- Massene skal fraktes til et godkjent deponi, forklarer prosjektleder Kjetil Nergaard i Skifte Eiendom.
Langøya er et aktuelt deponi. Han forbereder lokalbefolkningen på mye tungtransport i en periode for at eiendommen skal føres tilbake til sivilt bruk. 10 store lastebiler vil gå daglig på sideveien til sommeren.

Hyttebygging?
- Vi skal rydde her slik at det går an å bygge hytter her, sier Kjetil Nergaard. Fylkesmannen i Buskerud har, ifølge Nergaard, godkjent en tiltaksplan for området, men det er opp til grunneierne og Ringerike kommune om det blir hyttebygging. - Her kan det bli utrolig flott utsikt over hele Steinsfjorden, hvis man tar bort vegetasjonen, legger prosjektlederen til.
Han påpeker at det er vei inn i området, og en parkeringsplass skal anlegges.

Erstatning
Jobben er utlyst, og Skifte Eiendom håper at noen lokale firma også vil gi tilbud på arbeidene. Noen bygninger skal rives, og stål- og betongkonstruksjoner skal bort i tillegg til massene.
- Grunneiere vil at noen bygninger skal stå, og de vil få tilbud om å kjøpe dem til takst, sier han.
Eierne vil også få erstatning for skog i bakkant av skytebanen. Skuddskader gjør trær mindre egnet som trevirke.

Den store masseflyttingen fra Fleskerud skytebane skal etter planen foregå mellom 15. mai og 15. august 2007.


Fant du det du lette etter?

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.