Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Kjører bort skyteavfall

Skifte Eiendom vil bringe Fleskerud skytebane i Åsa tilbake til naturen igjen. Da må først 200 lastebillass med forurenset grunn kjøres bort til et godkjent deponi. Opprensingen vil koste om lag 5 millioner kroner.

Skifte Eiendom har ansvar for avhending av Forsvarets eiendommer, og sørge for at all miljøforurensning i det tidligere skyteområdet blir borte.

Skytebanen ble etablert på begynnelsen av 1900-tallet og har vært mye brukt, men da Ringerike skyte- og øvingsfelt ble bygd opp fra 1996, ble aktiviteten mye mindre i Åsa. Siden 2003 har Forsvaret ikke brukt banen på Fleskerud.

Image "1174407876.21.jpg" without description
Kjetil Nergaard og Skifte
Eiendom vil bringe Fleskerud
skytebane tilbake til naturen.
Foto: Foto: Frode Johansen

 

5000 kubikk En konsulent har anslått at bortkjøringen av rundt 5000 kubikkmeter forurenset grunn vil koste om lag fem millioner kroner.
- Massene skal fraktes til et godkjent deponi, forklarer prosjektleder Kjetil Nergaard i Skifte Eiendom.
Langøya er et aktuelt deponi. Han forbereder lokalbefolkningen på mye tungtransport i en periode for at eiendommen skal føres tilbake til sivilt bruk. 10 store lastebiler vil gå daglig på sideveien til sommeren.

Hyttebygging?
- Vi skal rydde her slik at det går an å bygge hytter her, sier Kjetil Nergaard. Fylkesmannen i Buskerud har, ifølge Nergaard, godkjent en tiltaksplan for området, men det er opp til grunneierne og Ringerike kommune om det blir hyttebygging. - Her kan det bli utrolig flott utsikt over hele Steinsfjorden, hvis man tar bort vegetasjonen, legger prosjektlederen til.
Han påpeker at det er vei inn i området, og en parkeringsplass skal anlegges.

Erstatning
Jobben er utlyst, og Skifte Eiendom håper at noen lokale firma også vil gi tilbud på arbeidene. Noen bygninger skal rives, og stål- og betongkonstruksjoner skal bort i tillegg til massene.
- Grunneiere vil at noen bygninger skal stå, og de vil få tilbud om å kjøpe dem til takst, sier han.
Eierne vil også få erstatning for skog i bakkant av skytebanen. Skuddskader gjør trær mindre egnet som trevirke.

Den store masseflyttingen fra Fleskerud skytebane skal etter planen foregå mellom 15. mai og 15. august 2007.


Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.