Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Ny lysløypetrasé på Huseby

!4 desember 2010 ble åpningen av den den nye lysløypetraseen i Husebyskogen markert. Det skjedde med blant annet nissemarsj og grilling i skogen.

Nissemarsjen startet ved Njårdhallen i Morgedalsveien og gikk halvannen kilometer innover. Det ble god stemning med levende lys, grilling og varme drikker. 

Arrangementet var et samarbeid mellom Skifte Eiendom og Njård.

Samme lengde på ny trase

For å opprettholde samme lengde på løypen er traseen lagt om flere steder. Planen for ny trase ble fremarbeidet i samarbeid mellom Forsvarsbygg Skifte Eiendom, H.M. Kongens Garden og Njård Langrenn.

Ikke PCB

I forbindelse med omleggingen har Skifte Eiendom i tillegg sjekket om eldre lysarmatur inneholder PCB, hvilket det ikke gjorde.

Lysløypa i Husebyskogen

Lysløypen ble etablert av Forsvaret ved H.M. Kongens Garde på 1960-tallet. Lysløypen, som er en ca. fire km lang rundløype beliggende mellom Morgedalsveien og Makrellbekken i øst og Mærradalen i vest, har vært et sambruk mellom Garden og det sivile nabolaget.

Forsvarsbygg har de siste årene driftet lysløypa på vegne av Forsvaret. Forsvaret har imidlertid meldt om at sitt behov for lysløypen har opphørt, og det jobbes derfor nå med å overføre driftsansvaret til andre interessenter.

Foto: Skifte Eiendom / Spor Arkitekter

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.