Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Farvannet

Skifte Eiendom har avsluttet opprydding av de tidligere skytebanene på Farvannet like utenfor Kristiansand. Fredag 2. september var det formell tilbakelevering til grunneier.

- Vi er veldig fornøyde med å kunne avslutte dette prosjektet nå. Vi har fjernet og kjørt vekk forurenset masse og revet gamle bygninger, forteller prosjektleder Harry Hellebust.

Det har vært en lang prosess å avslutte arbeidet med Farvannet.

- Skifte Eiendom begynte ryddearbeidet i 2008. Dessverre gikk entreprenøren konkurs, noe som førte til at hele prosessen ble satt på hold, sier seniorrådgiver Pål Skovli Henriksen.

Skifte Eiendom og Kristiansand kommune hadde på et tidspunkt en avtale om samarbeid og mulig utnyttelse av visse gjenværende ressurser i skytefeltet mot at kommunen skulle avslutte opprydningsarbeidene ved en senere anledning. Men etter en tid trakk kommunen seg fra dette og prosessen måtte dermed starte på nytt enda en gang.

Grunneier Atle Lunden er imidlertid svært fornøyd med Skifte Eiendom sitt arbeid.

- Dette har tatt tid, men vi har hatt et godt samarbeid. Og resultatet er blitt veldig fint, sier Lunden og peker på at det allerede nå vokser godt med blomster og annen fauna på tidligere forurensede områder som bare var dekket av gjørme og grus.

Kommunen har nå overtatt som leietaker og skal etablere en ny skytebane på området.


 

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.