Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Løkhaug

Deler av Løkhaug kystmeldestasjon i Agdenes kommune i Trøndelag ble nylig overtatt av Direktoratet for naturforvaltning (DN). Eiendommen har til nå vært i Forsvarets eie.

- Da Forsvaret la ned sin virksomhet på Løkhaug ble denne delen av eiendommen ansett som viktig å beholde i statlig eie. Området ble derfor solgt til Direktoratet for naturforvaltning. Det ble gjennomført en miljøundersøkelse som konkluderte med at det ikke var nødvendig med miljøtiltak før området kunne åpnes for allmennheten, sier prosjektleder Frode Karlsen i Skifte Eiendom.

Området som er på ca 216 dekar er nå tilgjengelig for allmenn ferdsel. Takst på området var 431 000 kroner.

– Den lange kystlinja og beliggenheten ved Trondheimsfjorden gjør eiendommen godt egnet for friluftsliv. Vi er fornøyd med kjøpet og håper området blir brukt som friluftslivsområde av både de som bor i Agdenes og tilreisende, sier seksjonsleder Roar Skuterud ved friluftslivsseksjonen i Direktoratet for naturforvaltning.

Løkhaug friluftslivsområde ligger ca 3 mil fra Lensvik, sentrum i Agdenes kommune, og kan nås med sykkel, bil og båt.  

Løkhaug kystmeldestasjon var en del av Agdenes befestninger ved utløpet av Trondheimsfjorden. Sammen med kystfort på Hysnes, Brettingen og Hambåra og fire andre kystmeldestastasjoner utgjorde Løkahug festningen som skulle forsvare Norge på begynnelsen av 1900-tallet.

Under andre verdenskrig ble befestningene okkupert av den tyske okkupasjonsmakten

Frode Karlsen

Frode Karlsen

Prosjektleder eiendomsutvikling

Image "10__frode-karlssen.jpg" without description

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.