Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Møldal solgt

Forsvarsbygg Skifte Eiendoms budrunde for Møldal tomtefelt i Madla bydel i Stavanger stoppet i går på 101 millioner kroner.

Langt over verditakst

Eiendommen var taksert til 60 millioner kroner. Budrunden stoppet imidlertid ikke før høyeste bud var på 101 millioner kroner, 41 millioner over taksmannens vurdering.

- Dette viser at behovet for tomter for boligutvikling i dette området er stort, og at den tidligere forsvarseindommen dermed får en samfunnsnyttig etterbruk, sier Trond Nordby som er prosjektleder i Skifte Eiendom.

Departemental godkjenning

Salg av denne størrelse skal godkjennes av Forsvarsdepartementet før kjøpekontrakten er endelig.

- Det er standard prosedyre at slike salg skal ha en endelig godkjenning av vår eier. Når det formelle er på plass vil vi ta sikte på å komme ut med mer informasjon om salget, sier Nordby.

Salget gir inntekter til Forsvaret

Nettoresultatet fra avhendingen av forsvarseiendommer tilbakeføres som inntekter på de årlige forsvarsbudsjettene. Siden 2001 er 2 692 millioner kroner tilbakeført til forsvarsbudsjettet.

- I gjennomsnitt har forsvarssektoren årlig blitt tilført om lag 300 millioner kroner fra salg av eiendommer. Dette er tidligere bundet kapital som er blitt frigjort til andre viktige oppgaver i forsvarssektoren, sier Roger Jenssen som er direktør i Forsvarsbygg Skifte Eiendom.

Trond Nordby

Trond Nordby

Prosjektleder rådgivning og salg

Image "trond-nordby-2.jpg" without description

Beliggenhet

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.