Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Sivile eiere i over halvparten av Skarsteindalen

Skifte Eiendom har nå solgt mer enn halvparten av den tidligere militærleiren ytterst på Andøya til sivile aktører.

Den militære aktiviteten er erstattet med mange former for sivil aktivitet. Andøya Rakettskytefelt og Pro Bio (tidligere Nutra) er blant de nye eierne på øya. Kommunen har de tre siste årene også leid deler av bygningene for å drive ungdomsskole. I tillegg har en del privatpersoner kjøpt bygg for fritidsaktiviteter og hobbybruk.

Skifte Eiendom ønsket i utgangspunktet å selge hele leiren under ett i 2007. Til tross for at det meldte seg flere interessenter, var det ingen som tok steget helt ut. Strategien ble derfor endret og de første fradelte tomter og enkelteiendommer ble lagt ut for salg sommeren 2008.

- Det har vært viktig å gi salgsprosessen god tid, og samtidig holde et høyt fokus. På den måten har vi lykkes med å fylle opp leiren med ny aktivitet, og denne gangen i regi av sivilsamfunnet, sier prosjektleder Ellen Belsom i Skifte Eiendom.

 Det er fortsatt mulig å kjøpe eiendom i Skarsteindalen. Blant annet andre er det flere befalsforlegninger, et verksted, et administrasjonsbygg og en messe til salgs. I tillegg til en passe brukbar fjellhall på 5000 kvadratmeter.

 

 

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.