Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Sykestue solgt

Den gamle sykestua i tidligere Skarsteindalen militærleir på Andøya er solgt til et firma fra Litauen. Firmaet, UAB Premium Estate, går med tanker om å anlegge en fiskecamp i bygningen. Markering og overtakelse finner sted 12.mai kl 11.00 på stedet.

- Dette er første gang Skifte Eiendom selger en eiendom til et utenlandsk selskap, og det viser jo tydelig at Andøya og Skarsteindalen vekker interesse langt utover både det lokale og det nasjonale, sier prosjektleder Ellen Belsom i Skifte Eiendom.

Bygget som er solgt er på 766 kvadratmeter og har tidligere vært brukt som både sykestue og tannlegekontor. Det ble solgt for 200 000 kroner.

Den 12.mai blir det offisiell overlevering av bygget. Det litauiske firma vil være representert ved Development Director Saulius Babravicius.  Etter overleveringen vil det bli enkel servering, samt en mulighet til å kikke inn i en av de andre byggene som er overtatt av private selskaper og som driver aktiv væringsvirksomhet i leiren.

Flere utenlandske interessenter

Skarsteindalen omfatter 29 bygninger på til sammen 22 000 kvadratmeter. 17 av de 29 byggene er nå solgt. Byggene varierer i størrelse og er på mellom 36 og 4600 kvadratmeter. I dag huser den tidligere militærleiren alt fra høyteknologisk forskning til fritidsaktiviteter og undervisning. Egersund Net som driver med service for oppdrettsnæring holder også til der.

- Det er fortsatt mulighet til å gjøre et eiendomskupp i Skarsteindalen, sier Belsom, som forteller at flere utenlandske kjøpere har meldt interesse for byggene.

- Vi har både nederlandske og svenske interessenter på hånden, sier hun.

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.