Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Torås

Den aller siste biten av det tidligere kystfortet like utenfor Tjøme kommune er nå solgt. Den 10 daa store eiendommen med garasje og snekkerhus på til sammen 300 kvadratmeter ble solgt for 1,65 millioner kroner.

- Salget av de ulike parsellene på dette området har gått raskt og problemfritt. Tjøme kommune var tidlig på banen og overtok store deler av det tidligere militære området på til sammen ca 370 daa allerede i fjor sommer til friluftsformål. Dette vakre naturområde er nå tilgjengelig for allmennheten, sier prosjektleder Trond Nordby ved Forsvarsbygg Skifte Eiendom.

Torås kystfort ble etablert av Forsvaret i 1939 som et ledd i utbyggingen av Ytre Oslofjord festning. Anlegget ble senere utvidet av den tyske okkupasjonsmakten i 1940-45. Fortet inngikk i et omfattende system av militære støttepunkter i Vestfold, og fungerte som ett av flere flankefort på hver side av Oslofjorden. I 1999 ble fortet sikret, og våpnene demontert. Det er fortsatt to kanoner igjen på området som eies av Tjøme kommune. 

Da Skifte Eiendom overtok kystfortet for avhending fra Forsvaret ble området fradelt i fire ulike parseller hvorav tre ble fradelt til bolig og næringsformål.

Spørsmål kan rettes til:

Trond Nordby 
Prosjektleder   Tlf: 93405587

Ella Mæhlumshagen 
Kommunikasjonsrådgiver  Tlf: 92682818

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.