Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Kortholdsbane på Hysnes fort ferdig miljøryddet

Arbeidet med å rydde og miljøsanere kortholdsbanen på Hysnes fort er nå avsluttet. Totalt ble nærmere 340 tonn masse fjernet fra området.

-Vi har fjernet 319 tonn med lettere forurenset masse fra kulefangervollen i tillegg til 18 tonn forurenset masse som karakteriseres som farlig avfall, sier prosjektleder Arne Eriksen i Forsvarsbygg Skifte Eiendom.

Det ble også fjernet en del bildekk og noe miljøskadelig trevirke fra området. Alle massene og annet avfall er kjørt til godkjent mottak.

Hysnes ligger ved innseilingen til Trondheimsfjorden og var en del av Agnedes befestninger. Fortet ble etablert i 1897 og Forsvaret avsluttet sin aktivitet der i 1998.

Skifte Eiendom solgte området der skytebanen ligger til Direktoratet for Naturforvaltning i 2008 Resten av det som tidligere var Hysnes fort er solgt til Rissa kommune og blir brukt til friluftsformål. Området er populært på grunn av sin idylliske beliggenhet ytterst i Trondheimsfjorden.  

Skifte Eiendom avhender eiendommer for Forsvaret og har siden etableringen brukt 2,2 milliarder kroner på å miljøsanere, rydde, sikre, rive, selge og tilrettelegge for sivil etterbruk. Totalt har vi frigjort og tilbakeført 2,8 milliarder kroner til Forsvaret.

 

 

Arne Eriksen

Prosjektleiar miljø

Image "arne-eriksen-2.jpg" without description

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.