Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Miljøtiltak avsluttet på Olavsvern

Forsvarsbygg skifte eiendom har avsluttet arbeidet med å rydde og miljøsanere tidligere Olavsern marinebase. Fra sjøbunnen og fra ubåtdoken ble det hentet opp og fjernet 145 tonn forurenset masse.

- Ett av tiltakene var å rydde sjøbunnen rundt basen og inne i dokken. Vi gjorde dette ved å bruke en teknikk der vi støvsuger opp forurensede masser ned til et visst nivå i havbunnen, sier Camilla Spansvoll i Forsvarsbygg Futura.

Prosjektleder Frode Karlsen i Skifte Eiendom opplyser at de har fjernet store mengder forurenset masse.

- Vi suget opp og fjernet 145 tonn med forurenset masse fra sjøbunnen og fra ubåtdokken. I tillegg til dette har vi fjernet 9 tonn med gammelt skrot.  Vi har også funnet bildekk og en gammel russisk lyttebøye. Den alene veide ett tonn, sier Karlsen, som forteller at de også fjernet en lyttebøye på land.

De forurensede massene ble kjørt bort og levert til godkjent deponi.

Ryddet skytebane

- I tillegg til å fjerne forurenset masse på havbunnen, har vi også ryddet en skytebane inne på basen. Vi har revet et standplasshus og fjernet masse som inneholdt tungmetaller, sier Karlsen.

En steinfylling har også blitt sjekket og kontrollert for skadelige objekter.

Norges største ryddesjau

Skifte eiendom avhender eiendommer for Forsvaret og har siden 2001 brukt 2,2 milliarder kroner på å miljøsanere, rydde, sikre og rive tidligere forsvarseiendommer.

Kontaktperson

Frode Karlsen

Prosjektleder eiendomsutvikling

Image "10__frode-karlssen.jpg" without description

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.