Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Gaustatoppen trolig fortsatt i stalig eie

Gaustatoppen kommer trolig til å forbli i statlig eie. Det er klart etter at Direktoratet for Naturforvaltning har meldt sin interesse for å overta forvaltningen av Forsvarets grunnarealer på den populære turistattraksjonen i Telemark fylke.

-Direktoratet har meldt interesse for å overta naturområde på toppen av fjellet, sier kommunikasjonssjef Ivan Fjeldheim-Pettersen i Skifte eiendom.

Dersom Direktoratet for Naturforvaltning overtar disse grunnarealene, vil det bli foretatt en forvaltningsoverføring mellom to statlig organ. Direktoratet for Naturforvaltning vil imidlertid ikke overta ansvaret for infrastruktur og fjellanlegg.

- Løsningen vi nå arbeider mot innebærer at Forsvarets grunneiendom på Gaustatoppen ikke blir solgt, men får en annen statlig instans som fremtidig forvalter, sier Fjeldheim-Pettersen.

Dialog med kommunen

Skifte eiendom er nå i dialog med Tinn kommune med tanke på mulig samarbeid og etterbruk av infrastruktur og baneanlegg.

-Det kan være en mulig løsning at kommunen overtar Forsvarsbyggs forpliktelser knyttet til baneanlegget, sier Fjeldheim-Pettersen.

Skifte eiendom avhender eiendommer for Forsvaret og har siden etableringen brukt 2,3 milliarder kroner på å miljøsanere, rydde, sikre, rive, selge og tilrettelegge for sivil etterbruk. Totalt har vi frigjort og tilbakeført 2,8 milliarder kroner til Forsvaret.

 

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.