Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Klart for overtagelse av tidligere marinebase

Den 5.august skal Olavsvern Group AS formelt overta den tidligere marinebasen Olavsvern utenfor Tromsø. Presse er velkommen til å delta.

Overtagelsen vil finne sted mellom klokken 14 og 15. Representanter fra Forsvarsbygg Skifte eiendom vil være til stede sammen med de nye eierne.

Tidligere i år godkjente Forsvarsdepartementet salget av marinebasen Olavsvern til det Tromsøbaserte firmaet Triko AS, som er eid av investoren Gunnar Wilhelmsen. Eiendommen ble solgt for 38,1 millioner kroner. Triko har etablert selskapet Olavsvern Group AS.

De nye eierne uttalte i februar at de har planene klare for den omfattende eiendommen.

- Vi ser for oss at Olavsvern i fremtiden skal favne flere ulike næringsaktiviteter. Vi vil etablere et kompetansesenter for arktisk subsea. Aktivitetene i Barentshavet og det nordlige Norskehavet er i sin spede begynnelse. Vi ønsker å bidra til at nordnorsk næringsliv og kompetansemiljøer får ta del i denne utviklingen. Vi skal skape verdiene og bygge kompetansen i nord, sier Wilhelmsen.

Dette er tidligere Olavsvern marinebase

Tidligere Olavsvern marinebase ligger ved Ramfjordnes, ca. 20 kilometer fra Tromsø. Det har vært militær aktivitet på stedet siden andre verdenskrig. På 1960-tallet og fremover var det Tromsø Sjøforsvarsavsnitt som var operativ bruker og virksomheten hadde da navnet Ramfjordnes Base. I 1976 ble militær operativ virksomhet samlet under betegnelsen Olavsvern Orlogsstasjon og har huset avdelinger som UVB, MTB og senere SHV. I 2003 ble Olavsvern underlagt Haakonsvern Orlogsstasjon.

Det er en betydelig eiendomsmasse på basen. Totalt er det om lag  45 000 kvadratmeter fordelt på 20 000 kvadratmeter bygg og et fjellanlegg på 25 000 kvadratmeter. Kaianleggene kommer i tillegg.

Stortinget vedtok i 2008 å legge ned Olavsvern marinebase. I 2009 ble basen utrangert.

For mer informasjon og tilstedeværelse på overtagelsen, vennligst ta kontakt med:

Frode Karlsen, prosjektleder Skifte eiendom, tlf. 91665126

Ella Mæhlumshagen, kommunikasjonsrådgiver, Skifte eiendom, tlf. 92682818

Kontaktperson

Frode Karlsen

Prosjektleder eiendomsutvikling

Image "10__frode-karlssen.jpg" without description

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.