Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

River hangar A på Andøya flystasjon

Om kvelden 6. mai og natt til 7. mai skal Forsvarsbygg Skifte eiendom rive hovedkonstruksjonen på hangar A på Andøya flystasjon.

-Vi skal foreta en kontrollert riving av en hangar som ligger inne på flyplassområdet, sier prosjektleder Jan Enger i Skifte eiendom.  

I følge Enger har arbeidet med å sanere bunkeren og foreta de nødvendige analysene, pågått i lang tid.

-Vi har kjørt en omfattende risikoanalyse sammen med Forsvaret slik at vi reduserer risikofaktorene ved riving, sier han.

Enger opplyser at det er det samme firma som har konstruert hangaren som nå har laget en beskrivelse av rivemetoden.

Hangaren ble bygget i 1956/57 og er på vel 3500 kvadratmeter.

Høyden er omtrent på 18 meter.

Deler vegg

-Hangaren som skal rives deler vegg med et lakkeringsverksted som fortsatt er i bruk og vi må skille vegger og tak i hangaren fra hverandre, før vi begynner selve rivingen av hovedkonstruksjonen, sier Enger. 

Han forteller at de natt til 7.mai skal starte rivingen i et hjørne av hangaren, noe som vil resultere i at bygget kneler sakte og sikkert.

- Dette er en uvanlig og utfordrende oppgave, og det er første gang vi skal rive et slikt bygg som deler vegg med et annet bygg som ikke skal rives, sier Enger

I forbindelse med dette arbeidet vil omådet bli avsperret og det vil bli satt opp alternativ transport rundt flyplassen.

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.