Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Straks ferdig ryddet på Tittelsnes

Forsvarsbygg Skifte eiendom er nå i ferd med å avslutte arbeidet med å rydde og fjerne forurensede masser fra de tidligere skytebanene på Tittelsnes i Sveio kommune. Totalt blir om lag 1500 tonn forurenset masse tatt opp og fraktet til godkjent deponi.

-Vi er veldig fornøyd med prosessen rundt opprydding av denne eiendommen.  Det har vært et presist oppryddingsarbeid der vi fikk fjernet forurenset masse med stor nøyaktighet, forteller prosjektleder Pål Skovli Henriksen, som opplyser at dette er første saneringsprosjekt der Skifte eiendom har tatt i bruk landmåling og GPS-styring av gravemaskinen.

-Det førte til et mer presist arbeid og vi kommer utvilsomt til å benytte det igjen, sier Henriksen som forteller at det ble gravet om lag 30 cm dypt i et areal på ca 4000 m2

Arbeidet med å sanere de to skytebanene startet opp i midten  av august og har totalt tatt om lag to måneder å ferdigstille.

Bevart gammelt krigsminne

-Vi har lykkes med å bevare et gammelt krigsminne fra andre verdenskrig. Det står en gammel mur der som vi har klart å rydde rundt, forteller Henriksen.

To skytebaner har blitt sanert. Eiendommen skal tilbakeføres grunneier og  blir  en del av et område som er åpent og tilgjengelig for allmennheten.

Ryddearbeidet har totalt kostet om lag 7,5 millioner kroner. Entreprenør har vært Norsk Saneringservice AS.

 Skifte eiendom avhender eiendommer for Forsvaret og har siden etableringen brukt 2,2 milliarder kroner på å miljøsanere, rydde, sikre, rive, selge og tilrettelegge for sivil etterbruk. Totalt har vi frigjort og tilbakeført 2,8 milliarder kroner til Forsvaret.

 

Kontaktperson

Pål Skovli Henriksen

Prosjektleiar miljø

Image "pal-henriksen-1.jpg" without description

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.