Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Gaustatoppen - fjellanlegg for salg

Taksten for fjellanlegget under Gaustatoppen er på 200.000 kroner, som inkluderer baneanlegg og to bygninger.

– Vi har over en lengre tid vært i dialog med Tinn kommune om de ønsker å kjøpe fjellanlegget til markedstakst. Eiendommen er tidligere sendt ut på offentlig avklaring til statlige instanser og ingen statlige behov er meldt, forteller Ivan Fjeldheim-Pettersen, leder for rådgivning og salg i Skifte eiendom.

Tinn kommune har meldt at de har behov for mer tid til å få saken politisk behandlet, og har fått en frist med å melde sin beslutning innen utgangen av september.

EØS-regelverket krever at statlige eiendommer kunngjøres for salg i det åpne markedet i minimum to måneder før eiendommen faktisk selges.
– Det betyr at eiendommen raskt kan selges i markedet dersom Tinn kommune takker nei til tilbudet om å kjøpe eiendommen i løpet av september, sier Fjeldheim-Pettersen.

Naturområde på toppen
– Vi har jobbet aktivt for å få til en løsning der Miljødirektoratet overtar naturområdet på toppen av fjellet, og de har allerede meldt sin interesse for å ivareta offentlig eierskap av dette særegne området. Vi vil imidlertid avvente videre arbeid med forvaltningsoverføring til Miljødirektoratet inntil salget av fjellanlegget er fullført, avslutter Ivan Fjeldheim-Pettersen i Skifte eiendom.

Se FINN-annonsen

Se også:
Gaustabanen og Gaustatoppen tilbys stat og kommune til takst

 

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.