Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Pressemelding - Malangen fort

Skifte eiendom tilbyr Lenvik kommune å heve kjøpet av Malangen fort.

Lenvik kommune kjøpte Malangen fort på forkjøpsrett for å selge anlegget videre, men ønsket senere å trekke seg fra avtalen. Forsvarsbygg Skifte eiendom tilbyr nå Lenvik kommune å heve kjøpet.

Tilbudet gjelder til 25.april 2014. Forutsetningen er at Lenvik kommune gir Forsvarsbygg Skifte eiendom tillatelse til å sikre og støpe igjen anlegget. 

Brukte forkjøpsrett
Lenvik kommune ønsket opprinnelig å bruke forkjørsretten og kjøpe Malangen fort etter at lokale næringsaktører hadde kontaktet kommunen om å få tilgang til anlegget. Kommunen ønsket ikke å eie selv. I etterkant viste det seg at kommunen ikke ville kunne videreselge anlegget som forutsatt, og kommunen ønsket derfor å trekke seg fra avtalen.

Beste løsning er å sikre og stenge
Anlegget og tilførselvei ligger på leid grunn med totalt 11 eiere fordelt på 8 grunneiendommer. En viktig forutsetning for at Forsvarsbygg Skifte eiendom utlyste Malangen fort på offentlig avklaring for salg, var at Lenvik kommune uttalte at de kunne komme til avtale med grunneierne for den etterbruken av eiendommen kommunen så for seg. 

- Kommunens forutsetninger for etterbruk av eiendommen har falt bort. I tillegg har det fremkommet økte kostnader knyttet til frigjøring av anlegget for sivil etterbruk, som overgår både verditakst på eiendommen og kostnader ved å strippe og stenge anlegget. Den beste samfunnsøkonomiske løsningen er derfor etter vår vurdering å sikre og støpe igjen anlegget, sier seksjonssjef Ivan Fjeldheim-Pettersen i Forsvarsbygg Skifte eiendom. 

Forsvarssektoren vil med en slik løsning fremdeles beholde sine rettigheter til anlegget og dets infrastruktur.

FAKTA OM MALANGEN FORT

  • Fjellanlegget Malangen fort ligger i Troms ved Tennskjær, og er et siste-generasjons torpedofort.
  • Fjellanlegget er på totalt 5.400 kvadratmeter, hvor 1.200 kvadratmeter utgjør det indre arealet. På det resterende arealet er en 600 meter lang fjelltunnel ned til selve anlegget.

Kontakt
Seksjonssjef Rådgivning og salg i Skifte eiendom
Ivan Fjeldheim-Pettersen
Mobil 97524802

Kommunikasjonssjef i Skifte eiendom
Jeanette Christensen
Mobil 915 42 232

Skifte eiendom
Skifte eiendom selger, rydder og miljøsanerer Forsvarets eiendom i samsvar med Stortingets mål og retningslinjer. Skifte eiendom tilbyr også rådgivningstjenester til andre offentlige instanser som skal avhende eiendom.

14.04.2014

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.