Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Starter oppryddingen av Brettingen skytefelt

Forsvarsbygg Skifte eiendom vil starte oppryddingen av Brettingen skytefelt ved Aunskogen i Rissa kommune den 4.mai. Spesialtrente hunder vil bistå i ryddearbeidet.

-Den første uken i mai vil vi starte sanering av Brettingen skytefelt. Eiendommen vil da bli stengt for ferdsel. Det vil bli skiltet ved naturlige inngangsårer og opplyst om dette ved varsling i lokalavisen, sier prosjektleder Harry Hellebust i Skifte eiendom.

Ryddingen innebærer primært vanlig personellferdsel i terrenget og det er ikke planlagt noen form for kjøring eller maskinell graving, og det skal ikke være til skade for hverken kultur- eller naturinteresser.

-Etablert traktorvei fra nord må likevel beregnes nyttet for adkomst, sier Hellebust.

Spesialtrente hunder

-Brettingen skytefelt består i hovedsak av en skytebane for håndvåpen, en panservernbane og en inngjerdet håndgranatbane. Årets planlagte ryddeaktivitet innebærer søk med skytefelthund i panservernbanen. Dette er fordi det er benyttet blindgjengergivende ammunisjon i disse områdene, sier Hellebust.

Denne aktiviteten vil være konsentrert på den østlige delen av eiendommen 138/6.

Resterende baner ved skytefeltet skal miljøsaneres og ryddes opp i ved en senere anledning. Arbeidene med søk ved hjelp av spesialtrente skytefelthunder gjennomføres nå, da Forsvarsbygg Skifte eiendom har inngått et 2-årig samarbeid med Forsvarets hundeskole for klarering av spesifikke ammunisjonstyper. Forsvarsbygg Skifte eiendom er gitt i oppdrag av Forsvarsdepartementet å miljøsanere og avhende 23 nedlagte militære skyte- og øvingsfelt (SØF). Brettingen SØF i Rissa kommune er ett av feltene som inngår i porteføljen.

 

Harry Hellebust

Prosjektleiar miljø

Image "harry-hellebust-1.jpg" without description

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.