Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Avduket utsmykkingskunst på Setermoen

Utsmykkingen i Setermoen leir og Istindportalen er fullført. På Setermoen er den grasiøse 30 tonn tunge steinskulpturen ”Messepiker” avduket, mens ”Den hvite elven” lyser opp i Istindportalen.

Alle statlige bygg skal bruke en liten andel av budsjettet på utsmykking. I indre Troms er disse andelene fra flere titalls byggeoppdrag siden 2002 samlet i to større kunstverk som nå står ferdige.

Image "9998_4346.jpg" without description

FORAN MESSEBYGGET: ”Messepiker” av Annelise Josefsen på plass i snøen foran messebygget på Setermoen.

På Setermoen skal skulpturen ”Messepiker” av Annelise Josefsen glede forbipasserende foran det nye messebygget. I Heggelia dominerer installasjonen ”Den hvite elven” i Istindportalen. ”Den hvite elven” er laget av kunstnerne Per Åge Lyså, Yngve Sandboe og Bjarne Kvinnsland i Intravision group.

Anerkjente
Både Josefsen og Intravision group er anerkjente kunstnere med en rekke større oppdrag bak seg. Det siste før ”Messepiker” fra Josefsen var utsmykking til administrasjonshallen for Snøhvit på oppdrag av Statoil. Billedhuggeren har siden hun gikk ut fra Vestlandets kunstakademi i 1983 skapt kunstverk over hele landet, og holdt en rekke utstillinger.

Image "9998_4351.jpg" without description

FORNØYD: fra venstre: Torfinn Nilssen og Inge Berg fra Forsvarsbygg Utvikling, kunstneriske konsulenter Inge Pedersen (bak) og Åge Gaup sammen med oberst Kjell Hanstad, Hærens styrker.

- Til tross for sin størrelse på 30 tonn er ”Messepiker” en elegant og grasiøs skulptur som vil glede mange i årene som kommer. Vi er svært godt fornøyd med resultatet av denne utsmykkingsprosessen, sa oberst Kjell Hanstad da han hadde avduket skulpturene i lett snøvær og blått desemberlys.

Konkurranse
Arbeidet med utsmykkingen i indre Troms har pågått siden 2002. Arbeidet har vært ledet av Utsmykkingsfondet for offentlige bygg som er statens fagorgan, og gjennomført i samarbeid med Forsvarsbygg, Hærens styrker, arkitekter og kunstneriske konsulenter. Kunstnerne ble valgt etter en konkurranse om oppdragene som ble gjennomført i begynnelsen av 2004.

Den samlede prisen på arbeidet med utsmykkingen har vært om lag 1,4 millioner kroner.

Image "9998_4336.jpg" without description

LYSER OPP: ”Den hvite elven” dominerer den mer enn 100 meter lange glassgata som går gjennom hele Istindportalen på Bardufoss. Skulpturen skifter farge, varierer kontinuerlig i styrke og har også lyder som en del av uttrykket.

Tekst: Terje Bartholsen

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.