Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Bygger for NATO i Afghanistan

Forsvarsbyggs folk som følger opp flyplassutbyggingen i Herat i Afghanistan er godt i gang med arbeidet.

NATO har gitt Forsvarsbygg kontrakt på byggekontroll og kvalitetssikring i forbindelse med utbygging av flyplassen i Herat i Afghanistan. Byggingen startet i juli. En liten enhet med personell fra Forsvarsbygg vil være til stede i Afghanistan under arbeidet og overlevering.

Prosjektleder Anders Fjeld i Forsvarsbygg sier at de har funnet seg vel til rette og  stortrives med arbeidet på flyplassen i det vestlige Afghanistan.
- Teknisk er det ikke de helt store utfordringene, men varierende kunnskapsnivå, språkbarrierer og kulturforskjeller gjør at dagene aldri blir kjedelige. Det er spesielt motiverende å arbeide med et prosjekt som man så raskt kan se resultatet og nytten av! uttaler Anders Fjeld. Akkurat nå er det bygging av en midlertidig plattform for italienske Chinook-helikoptere som haster mest. Dette er et tillegg til prosjektet i forbindelse med valget i neste måned. Helikoptrene skal brukes til hurtig deployering av styrker i tilfelle uroligheter i regionen.

Prosjektet har fått en viss oppmerksomhet, og da Afghanistans vise-transportminister besøkte flyplassen sist uke, ble Forsvarsbyggs folk invitert til å orientere ham om prosjektet.

Image "9998_4141.jpg" without description

Tekst: Ivar A. Berge

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.