Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Bygging av bru over Rena elv ferdig

Forsvarsbygg Utvikling Østerdalen tar i dag over brua over Rena elv i Åmot kommune fra entreprenørfirmaet Mesta AS. Brua er den største av sitt slag i Norge med underliggende fagverk av tre.

Brua, som ligger rett nord for Bjørkøyvelta og to kilometer sør for Rød bru i Åmot kommune, er 158 meter lang og består av to fundamenter i vann, tre søyler på land samt landkar. Brua er oppført i kreosotimpregnert tre og har en føringsbredde på 6,3 meter. Seilingshøyden under brua er 6 meter, slik at båter og militære ferger kan passere. Brua tåler tyngden av militære kjøretøyer på 109 tonn i kolonne.

Limtrefagverket er produsert av Moelven Limtre AS og fraktet ut i små deler til anleggsområdet. Her har fagverket blitt montert sammen til totalt seks deler på midlertidige anleggsfyllinger før de har blitt heiset ut på pillarene.

Image "9998_4331.jpg" without description

STØRST: Brua er den største av sitt slag i Norge med underliggende fagverk av tre.

Bru vil bli tatt i bruk sommeren 2006, da veiene på begge sider er ferdigstilt. Brua vil dessuten være tilrettelagt for både militær og sivil ferdsel. Byggingen av brua startet i november 2004 og koster i overkant av 25 millioner kroner.

Forsvarsbygg Utvikling Østerdalen arrangerte i høst en navnekonkurranse for å finne et navn til den nye brua knyttet opp til gamle stedsnavn med tradisjon i området. Forsvarsbygg engasjerte Åmot kommune og Åmot historielag i juryen for å vurdere forslag fra innbyggere i kommunen. Navnet vil bli offentliggjort sommeren 2006, da veiene på begge sider av brua ferdig og brua kan tas i bruk.

Tekst: Heidi Sørskog

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.