Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Ekstra polering for Trinigon

De nye platene på fredsmonumentet Trinigon i Narvik trenger ekstra polering, noe som medfører at prosjektet blir noe forsinket. Det er Forsvarsbygg Utvikling Nord som står for oppføringen av fredsmonumentet i Narvik sentrum.

Overflaten på de nye stålplatene som er montert på fredsmonumentet Trinigon i Narvik er av ujevn kvalitet. De må derfor demonteres og sendes tilbake til Sverige for ny polering.
- Vi er enige med vår underleverandør om at platene de har levert ikke hadde en jevn nok overflate da de kom til Narvik. Dette ble oppdaget først da de var montert og beskyttelsesplasten ble fjernet. Leverandøren vår tar alle utgifter med dette ekstraarbeidet, sier daglig leder Jan Are Gudbrandsen ved Borkenes Mekaniske Verksted AS som har ansvaret for å gjennomføre arbeidet. Demonteringen starter i neste uke og platene skal være på plass igjen i begynnelsen av november.

Tilfreds
Forsvarsbygg Utvikling Nord er prosjektansvarlig for å gjøre ferdig arbeidet med Trinigon på vegne av Statsministerens kontor. Senioringeniør Inge Bertheussen i Forsvarsbygg er tilfreds med måten leverandørene har håndtert situasjonen.
- Det er selvfølgelig beklagelig at vi er kommet i denne situasjonen, men jeg er fornøyd med at leverandørene tar ansvar og jeg føler meg trygg på at Trinigon skal bli til glede for Narvik-samfunnet når monumentet er ferdig i høst, sier Bertheussen. Kunstner Espen Gangvik som har utformet fredsmonumentet er også fornøyd.
- Jeg er veldig glad for at dette blir ordnet og det ansvar alle involverte viser for kunstverket. Nå ser jeg fram til at monumentet endelig blir ferdig, sier Gangvik.

Tekst: Terje Bartholsen

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.