Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Forsvarsbygg leverer i Afghanistan

I forbindelse med det forestående valget i Afghanistan har Forsvarsbyggs medarbeidere vært sterkt engasjert i fullføringen av hasteprosjektet med å bygge en midlertidig oppstillingsplattform for helikoptre i Herat.

– En midlertidig oppstillingsplattform for Chinook-helikoptre allerede er tatt i bruk, og vi konstaterer at den fungerer utmerket. Helikoptrene skal brukes i tilfelle uroligheter i forbindelse med valget 18. september. Byggingen ble gjennomført i løpet av tre uker, og er et tillegg til prosjektet i Herat som Forsvarsbygg følger opp på oppdrag fra NATO, forteller prosjektleder Anders Fjeld i Forsvarsbygg Utvikling.

Image "9998_4161.jpg" without description

I BRUK: Prosjektleder Anders Fjeld konstaterer fornøyd at den nybygde helikopterplattformen allerede er i tatt i bruk.

NATO har gitt Forsvarsbygg kontrakt på byggekontroll og kvalitetssikring i forbindelse med utbygging av flyplassen i Herat i det nordvestlige Afghanistan. Byggingen startet i juli og skal etter planen fullføres i desember.

En liten enhet med ingeniører fra Forsvarsbygg innen bygg og anlegg, elektro og maskinfag er til stede i Afghanistan under bygging og overlevering. Organisasjonsmessig er divisjonene FB Utvikling, FB Utleie og FB Rådgivning representert.

Tekst: Ivar A. Berge
Foto: Forsvarsbygg og NRK

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.