Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Forsvarsbygg nominert til miljøprisen Glassbjørnen

Forsvarsbygg er nominert til miljøprisen Glassbjørnen i kategorien innkjøp. Bakgrunnen for nominasjonen er den gode jobben som er gjort gjennom BPR-prosjektet innen innkjøp og bruk av miljøriktige produkter

Image "10672_1.gif" without description
– Vi konkurrerer med COOP Norge AS og Oslo Kommune, som er som tross alt er eldre organisasjoner enn vår. De har således også opparbeidet seg lengre innkjøpserfaring og vår prestasjon må også sees i dette perspektivet, sier en strålende fornøyd prosesseier på renhold Åke Appelqvist og prosesskoordinator Alf Gustav Høstmark.

På renholdssiden har Forsvarsbygg nesten halvert bruken av kjemi og redusert forbruket av plastposer med ca. 80 prosent siden starten i 2002.

– I tillegg er det på innkjøpsiden lagt stor vekt på å fremskaffe miljøgodkjent kjemi. Dette har vært en vanskelig og tung prosess som vi har kjørt mot S-gruppen som nå er vår leverandør innen renholdsprodukter, forteller Alf Gustav Høstmark.

– Det har vært flere runder med de forskjellige kjemiprodusenter som etter hvert har bøyd av for våre krav til miljøkjemi, og det kommer stadig flere godkjente produkter på markedet, forteller han.

Åke Appelqvist roser den enkelte renholder som gjennom endret renholdsmetoder og holdninger i større grad har klart å ta i bruk miljøriktig kjemi.

– Uten disses bidrag hadde vi trolig ikke blitt nominert og lagt merke til sier, sier en stolt Åke.

Hele 50 deltakere var innmeldt og av disse er 12 nominert i 4 forskjellige klasser. Forsvarbygg var også påmeldt i Åpen klasse med BPR-prosjektet, men nådde dessverre ikke opp.

Glassbjørnen er en nasjonal miljøpris som i år deles ut for tredje år på rad i regi av GRIP, en stiftelse som jobber for bærekraftig produksjon og forbruk.

Konkurransen er åpen for alle private og offentlige virksomheter. Forutsetningen er at de har gjort en ekstraordinær miljøinnsats som kan dokumenteres innen konkrete prosjekter/produkter/tiltak.

Utdelingen av prisen skjer den 26. april.

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.