Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Grabben i jorda på Andøya

For første gang på 13 år er et stort byggeprosjekt i gang på Andøya Flystasjon. – Dette bekrefter satsinga på Andøya flystasjon framover, sa ordfører Jonny Solsvik under markeringen.

Torsdag 29. september 2005 ble en merkedag for Andøya Flystasjon. Etter flere år med stor usikkerhet rundt framtida for stasjonen ble det første større byggeprosjektet siden 1992 startet. Et nytt verkstedbygg for Forsvarets Logistikkorganisasjon (FLO) til om lag 40 millioner kroner skal stå klart i november 2006.

Kompakt
Bygget blir base for vedlikehold og reparasjoner av biler og utstyr for brøyting, flyteknisk bakkeutstyr og lignende. Denne virksomheten flyttes fra det gamle ingeniørverkstedet som ikke tilfredsstiller kravene i Arbeidsmiljøloven. Samtidig blir det plass til virksomheten som i dag drives i bilverkstedet i Skarsteindalen. Nybygget blir dermed et viktig ledd i å fullføre arbeidet med ”kompakt stasjon” på Andøya. Karstein Kristiansen AS er totalentreprenør for prosjektet.

Image "9998_4196.jpg" without description

I GANG: Glade for nybygg på Andøya.  Fra venstre: Direktør Forsvarsbygg Utvikling Olaf Dobloug, ordfører Jonni Solsvik og prosesstyrer FLO konsernstab Arve Talseth.

Stor dag
– Dette er en stor dag for stasjonen, sa oberstløytnant Arve Talseth fra FLO konsernstab som selv har en fortid som vollmester på Andøya fra 1980-tallet.
– Allerede i min tid her var dette bygget tema. Vi kan vel si at det har vært et langt svangerskap, men nå ser vi enden på det, smilte Talseth. Seniorrådgiver Inge Berg fra Forsvarsbygg Utvikling Nord som har ansvaret for å lede byggeprosjektet var utålmodig.
– Det er slike oppdrag Forsvarsbygg Utvikling er til for å løse. Nå skal vi komme i gang og sørge for at bygget står ferdig slik det skal i november 2006, sa Berg.

Satsingsområde
For bare noen få år siden var Andøya Flystasjon truet av nedleggelse. I dag kunne ordfører Jonni Solsvik konstatere det motsatte:
– Dette bekrefter Forsvarsministerens ord om at Andøya er et satsingsområde for framtida. Fra kommunens side har vi hatt et positivt samspill med stasjonen for å komme dit vi er i dag. Og vi kommer til å være like utålmodige i tida som kommer, sa Solsvik.

Feltspade
Til tross for grunnopplæring kun med feltspade i infanteriet tok oberstløytnant Arve Talseth utfordringen med å markere første spadestikket for verkstedbygget med innleid gravemaskin. Han ønsket stasjonen lykke til med bygget før han – langsomt men nøyaktig – kjørte grabben i jorda. Nybyggingen er i gang.

Tekst og foto:Terje Bartholsen

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.