Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Grunnsteinen på plass!

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon foresto den offisielle grunnsteinsnedleggelsen for Forsvarets Ledelsesbygg på Akershus festning.

- Det er en stor glede å se det integrert Forsvarsdepartement vokse frem. Det er et historisk sus over Akershus festning, og Forsvaret hører historisk til her. Forsvarets ledelse flytter ikke inn her for å spare portokostnader på brev, men for å få samlet en god integrert og effektiv ledelse som er med på å styrke Forsvaret, sa forsvarsminister Kristin Krohn Devold til inviterte gjester og interesserte tilhørere som omkranset seremoniområdet.
- Neste sommer overtar vi det nye bygget. Kraftsamlingen her på festningen med skole, forskning og museer bidrar til at vi er privilegerte som får jobbe i et slikt miljø, sa forsvarsministeren, som avsluttet med å berømme Forsvarsbygg for å holde planlagt fremdrift og skape gode resultater.

Image "9998_3998.jpg" without description

TRYGT PLASSERT: Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon legger her ned grunnsteinen. Grunnsteinen inneholder våpenskjoldene til Forsvarsstaben og Forsvarsdepartementet, ulike mynter, nyeste utgave av Forsvarsforum nr 5 -2005, dagens (15.06.05) utgaver av avisene Aftenposten, Bergens Tidende, Adresseavisa og Nordlys, samt program og deltakerliste over arrangementets inviterte gjester.

Møysommelig prosess
- Som representant for byggherren er det med stor glede og stolthet jeg står her i dag, sa Frode Sjursen, administrerende direktør i Forsvarsbygg. Frode Sjursen fortalte om en lang og møysommelig prosess med mange krav fra blant annet bruker, kommune og vernemyndigheter, som har måtte løses. Han takket de samme myndighetene samt arkitektene og entreprenør Veidekke for godt samarbeid.

Til avtalt tid og pris
- Vi i Forsvarsbygg har tradisjon på å levere bygg og anlegg med god kvalitet, til avtalt pris og avtalt tid, og det skal vi også gjøre med dette bygget, sa Sjursen. Frode Sjursen avsluttet med å fortelle at lokaliseringen av Forsvarets ledelse er en sentral del av helhetsplanen for Akershus festning; nemlig å utvikle festningen til hovedsete for Forsvaret, styrke festningsområdet for allmennheten og ivareta rollen som nasjonalt monument.

Image "9998_4003.jpg" without description

MODELL AV LEDELSESBYGGET: Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon i samtaler med forsvarsminister Kristin Krohn Devold og administrerende direktør Frode Sjursen i Forsvarsbygg.

Tekst: Ivar A. Berge
Foto: Ove Helset

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.