Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Hard konkurranse om storkontrakt

Fem selskaper ønsker å bygge militær flerbrukshall til over 100 millioner kroner.

Det er fortsatt ikke sikkert hvem av de fem som haler kontrakten i land. Tilbudene ligger svært jevnt i pris, det laveste er på om lag 104 millioner kroner inkludert moms.

Image "9998_3750.jpg" without description

VIL BYGGE: Prosjektkonsulent Mona Paulsen, Forsvarsbygg, Asbjørn Bendiktsen, Bendiktsen & Aasen, Arvid Schultz, Skanska, Thor Olsen, Storegga, Egil Olsen, Christian Schøyen, begge Veidekke, og senior prosjektleder Torfinn Nilssen, Forsvarsbygg.

- Vi er godt fornøyd med fem gode tilbud fra seriøse entreprenørselskaper. Det er et stort prosjekt vi skal i gang med til våren. Når tilbyderne ligger så jevnt i pris viser det at tilbudsgrunnlaget har vært tydelig og at entreprenørene har gjort en grundig jobb med sine beregninger, sier prosjektdirektør Espen Robertsen i Forsvarsbygg Utvikling indre Troms.

Den 7 000 kvadratmeter store flerbrukshallen på Setermoen ble vedtatt bygd av Stortinget under behandlingen av statsbudsjettet for 2005. Den er et viktig element i utviklingen av Setermoen leir til et moderne utdanningssenter for Hæren. Hallen skal sørge for at mer av vedlikehold og opplæring på teknisk utstyr, stridsvogner og andre kjøretøyer kan foregå under kontrollerte forhold innendørs.

Tilbudene på totalentreprisen er levert av Bendiktsen og Aasen AS, Skanska AS, Lønnheim Entreprenør AS, Storegga Entreprenør AS (tidligere Thor Olsen AS) og Veidekke Entreprenør AS.

Image "9998_3735.jpg" without description

KLART: Tomta bak det nye forvaltningsbygget på Setermoen ble klargjort allerede høsten 2003. Grunnen har ligget med ekstra belastning for å sikre at det ikke oppstår setningsskader på den kommende flerbrukshallen.

Nå skal Forsvarsbygg Utvikling indre Troms kontrollregne tilbudene. Hvem som får storkontrakten avgjøres i begynnelsen av mai, og byggingen starter senere på våren. Hallen skal være ferdig i 2006.

Tekst og foto: Terje Bartholsen
Forsidefoto: Hilde Lindboe

Les mer om Forsvarsbygg Utvikling indre Troms

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.