Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Ingeniørstudenter skriver prosjektoppgave om ventilasjon

Fem ingeniørstudenter fra Høgskolen i Oslo skal nå i vårsemesteret skrive prosjektoppgave med utgangspunkt i Forsvarsbyggs ventilasjonssystemer i enkelte bygninger på Akershus festning. – Vi ser frem til resultatene studentene kommer frem til, og hvilke forbedringstiltak de foreslår, sier Helge Underland i Forsvarsbygg.

De fem studentene er i ferd med å avslutte sin treårige ingeniørutdannelse ved Energi og miljølinjen. Studentene har valgt å samarbeide med Forsvarsbygg i gjennomføringen av prosjektoppgaven. Helge Underland har sammen med Lennart Holmberg og Øyvind Hjelmtveit ved Markedsområde Oslo lagt til rette for at studentene skal få bryne seg på ventilasjonsfaglige utfordringer i flere av byggene på Akershus festning og omkringliggende omgivelser.

- Studentene skal kartlegge hvordan ventilasjonen og innemiljøet er i byggene og komme frem til en tilstandsvurdering. De skal også fremlegge forslag til utbedringstiltak for hvordan ventilasjonen kan bli bedre, sier Helge.

Det er et vidt spekter av bygninger studentene skal jobbe med. Alt fra Hjemmefrontmuseet på indre festning til større kontorbygg som en av bygningene til Miljøverndepartementet utenfor murene.

- Vi setter stor pris på velviljen fra Forsvarsbygg for at våre studenter kan få slike reelle problemstillinger å skrive oppgave ut i fra. Bygningsmassen vil gi studentene store utfordringer, avslutter professor Oddbjørn Sjøvold ved Høgskolen i Oslo. Han er ansvarlig for ingeniørstudiet i energi og miljø.

Image "10566_2.jpg" without description

 

 

 

 

 

 

 

 


INGENIØRSTUDENTER: Fem studenter skal skrive prosjektoppgave med utgangspunkt i Forsvarsbyggs ventilasjonssystemer. (F. v.) Cecilie Thoresen, Thor Andre Iversen, Jan Haakon Killerud, Andreas Paulsen, Øyvind Braathen, professor Oddbjørn Sjøvold og Helge Underland.

Tekst og foto: Helge Andersen

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.