Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

”Istindportalen” klar til bruk

Nå begynner innflyttingen i flerbruksbygget ”Istindportalen” i Heggelia.

Onsdag 13. april overleverte entreprenøren Skanska hoveddelen av ”Istindportalen” til Forsvarsbygg. Enkelte deler gjenstår og skal etter planen gjøres ferdig fram mot sommeren. Det gjelder først og fremst kino-/teatersalen og noe utendørsarbeid.

Men nå åpnes dørene for innflytting i det sivil-militære samarbeidsprosjektet som vil bli regionens kulturelle knutepunkt. I tillegg til kulturhusdelen skal det etableres kafé, Troms garnison flytter kontorer til ”Istindportalen”, det militære og det kommunal biblioteket for Målselv skal flytte inn, samt at Forsvarsforum, velferdstjenesten, idrettsoffiser og forvaltningsbygget er noe av det som etter hvert skal komme i drift.

Image "9998_3830.jpg" without description

ÅPNER DØRENE: ”Istindportalen” overlevert. Fra venstre: prosjektdirektør Espen Robertsen, Forsvarsbygg Utvikling indre Troms, prosjektleder Dag Erik Pettersen, Skanska AS, markedssjef Svein Tore Skogstad, Forsvarsbygg markedsområde Midt-Troms og prosjektleder Kjell Heitmann, Forsvarsbygg Utvikling indre Troms.

Godt
- Nå skal bygget gradvis møbleres og tas i bruk ut over våren. Den prosessen styres først og fremst av hver enkelt bruker. Det er minimalt med feil og mangler som gjenstår på bygget. Her fortjener både leverandører og Forsvarsbygg Utvikling ros for jobben som er gjort, sier markedssjef Svein Tore Skogstad i Forsvarsbygg Markedsområde Midt-Troms.

Prosjektleder hos Skanska, Dag Erik Pettersen, sier det har vært et stort og spennende prosjekt, og at Skanska har hatt et godt samarbeid med Forsvarsbygg underveis i prosessen. Prosjektdirektør Espen Robertsen i Forsvarsbygg Utvikling indre Troms kvitterer:
- Skanska har gjort en god jobb, samarbeidet godt og levert det de skulle til rett tid, sier han.

”Istindportalen” har en samlet pris på 175 millioner kroner, av det betaler Målselv kommune 15 millioner. Offisiell åpning blir til høsten.

Tekst og foto: Terje Bartholsen 

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.