Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Klar til start

Tirsdag 3. mai ble kontrakten om bygging av ny flerbrukshall på Setermoen underskrevet mellom Forsvarsbygg Utvikling og Lønnheim Entreprenør AS. Kontrakten har en verdi på vel 90 millioner kroner inkludert mva.

Den nye hallen skal først og fremst brukes til utdanning av soldater på Hærens kjøretøy og utstyr. I tillegg blir den stedet for enklere vedlikehold og lagring av utstyr og materiell for øvrig. Hallen blir felles arbeidsplass for både offiserer og soldater. De siste årene er det gjort store investeringer i støttefunksjoner som messe, boliger og forvaltningsbygg, samt mye arbeid med infrastruktur på Setermoen.
- Den 7 000 kvadratmeter store hallen som nå skal bygges er det første prosjektet på flere år som understøtter den viktige utdanningsvirksomheten direkte. Den er svært etterlengtet. Soldater reiser direkte fra Setermoen ut i internasjonale oppdrag. De skal være best mulig forberedt, sier oberst Kjell Hanstad i Hærens styrker.

Byggestart
- Lønnheim Entreprenør vil være klar til byggestart om kort tid, sier daglig leder Even Lønnheim. Kristiansund-selskapet planlegger å bruke underleverandører til flere oppgaver underveis i året som kommer. Målselv Maskin AS er allerede bestilt for å gjøre grunnarbeidene. Bare den kontrakten er verdt flere millioner kroner.
- Normalt går over halvparten av kontraktsummen videre til lokale underleverandører. Vi skal inngå en rekke avtaler i tiden som kommer. Vi har dessuten behov for alt fra å leie hus og gravemaskiner til hjelp med renhold og flere andre fagområder. Det er bare å ta kontakt med oss, sier Lønnheim.

Den militære flerbrukshallen på Setermoen skal være ferdig i 2006.

Image "9998_3888.jpg" without description

KLART: Kontrakten underskrevet, byggestart for 7000 kvadratmeter militær flerbrukshall starter om kort tid. Fra venstre: anleggsleder Torgeir Eriksen i Målselv Maskin AS, daglig leder Even Lønnheim i Lønnheim Entreprenør AS, direktør Olaf Dobloug i Forsvarsbygg Utvikling og oberst Kjell Hanstad, sjef operasjonsstøtte Hærens styrker.


For mer informasjon:

  • Prosjektdirektør Espen Robertsen, Forsvarsbygg Utvikling indre Troms, tlf. 97 17 43 75
  • Daglig leder Even Lønnheim, Lønnheim Entreprenør AS, tlf. 71 57 23 00

Tekst og foto: Terje Bartholsen

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.