Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Lite renseanlegg – store oppgaver

– Renseteknologi er den vesentligste delen av entreprisen, sier senior prosjektleder Arne Joar Haugen om renseanlegget på Sessvollmoen som nå skal bygges. Entreprisen er kunngjort på kunngjøringsdatabasen Doffin og fristen for å levere anbud er satt til 12. mai.

Etter tre travle år på Sessvollmoen med mye bygging er prosjektorganisasjonen, som på det meste var på fjorten personer, nå bygget ned. De få oppgavene som er igjen gjennomføres som linjeoppgave. Byggingen av renseanlegget er derfor et kjærkomment prosjekt.

Oppfyller rensekrav
Selve bygget er på 366 kvadratmeter, men er proppfullt av (rense)teknologi som skal sørge for at Forsvaret oppfyller de rensekravene som myndighetene er satt for Sessvollmoen.
– Forsvaret har levd på dispensasjon fra pålegg om rensing av tungmetaller i lang tid så nå er det bra at vi kommer i gang, sier Haugen, som opplyser at anlegget også skal håndtere vann fra Romerike Tekniske verksted, Trandum og Gardermoen flystasjon. Vannet kommer til å bli fraktet til Sessvollmoen med tankbiler. Foreløpig er det ikke midler til å legge rør til Sessvollmoen.
– Jeg er spent på hvor mange entreprenører som svarer på anbudskonkurransen. Vi er flere som nå har ringt rundt for å øke interessen og dermed konkurransen, sier Haugen.

Tekst og foto: Jan Ole Enlid

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.