Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Ny hinderløype klar til bruk

Forsvarsbygg Utvikling Østerdalen overtok i dag den nye militære hinderløypa i Rena leir i Åmot kommune. Den formelle overtakelsen ble blant annet markert med en omvisning og demonstrasjon av det nye anlegget. – Vi er glade for å kunne gi militær bruker et høyst moderne og etterspurt treningsanlegg, uttaler prosjektleder Rena leir; Kristian Slorbak.

Hinderløypa vil blant annet bli benyttet ved Nordisk mesterskap i militær femkamp som går av stabelen senere denne måneden.

Image "9998_3963.jpg" without description

Lokal entreprenør
Det er firmaet John Galten AS fra Rena som har hatt oppdraget med å bygge hinderløypa, som har hatt en samlet kostnad på cirka 2 millioner kroner. Byggearbeidet har foregått siden høsten 04, og resultater er en topp moderne militær hinderløypa tilpasset internasjonale krav og standarder. Det er først og fremst militær bruker i Østerdal garnison som vil benytte anlegget til daglig.

Image "9998_3958.jpg" without description

Fysisk krevende løype
Den nye hinderløypa, oppført i stål og betong, er plassert i søndre del av Rena leir i tilknytning til leirens øvrige idrettsanlegg. Selve anlegget består av 2 løpebaner på til sammen 500 meter med tyve ulike hinder, deriblant en 2 meters dyp ”bjørnegrav”, 5 meters stige samt diverse krabbehinder.
– Løypa er svært krevende og tilfredsstiller de høye krav som er nødvendig for effektiv militær trening, understreker Slorbak.

Tekst: Trond Enemo

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.