Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Rena tekniske verksted overlevert

Forsvarsbygg Utvikling Østerdalen overtok i dag det nye tekniske verkstedet i Rena leir. Den formelle overtakelsen ble markert med en omvisning i det nye bygget, samt signering av overtakelsesprotokoller. – Vi er glade for at vi i dag kan tilby et moderne verksted i tråd med de ønsker brukeren har skissert, sier prosjektsjef Roger Jenssen.

Moderne og funksjonelt verksted
– Prosessen omkring verkstedet har vært utfordrende, og for oss i Forsvarsbygg har fokuset hele tiden derfor vært å levere et best mulig verksted utifra det oppdraget vi har hatt. Dette har inkludert behov for endringer og krav til fleksibilitet underveis. Dette mener jeg Forsvarsbygg som utbygger har taklet bra slik resultatet fremstår i dag, utdyper Jenssen.

Mange funksjoner
Rena tekniske verksted er et svært moderne og funksjonelt verksted, med en stor bredde i funksjoner. Av disse kan nevnes verksted for ingeniørmaskiner og tyngre kjøretøy, sambandsverksted, hydraulikkverksted, sveise- og opprettingsverksted, male- og lakkeringsverksted, samt vaskehall og smørehall. I tillegg til dette inneholder verkstedet administrasjons, møte- og kontorplasser, samt at en del av verkstedet fungerer som varmtlager. Bygget er inndelt i tre etasjer, som består av en administrasjonsbygning med to tilhørende verkstedhaller, samt et indre gårdsrom.

Spennende arkitektur
Verkstedet er utformet i tråd med den eksisterende helhetlige visuelle profilen i Rena leir. Verkstedet er derfor oppført i betong, kledning med spon av malmfuru og med bruk av galvaniserte stålplater og zink. Det overdekkende uterommet er en iøynefallende og spennende konstruksjon av stål, dekket av en lys- transparent membranduk. Bygget er tegnet av LPO Arkitekter AS.

Utdeling av HMS-pris
Etter overtakelsesseremonien utdelte Forsvarsbygg Utvikling Østerdalen sin faste halvårige HMS- pris, ”Sælapinnen” til Arbeidsfellesskapet Gjermundshaug-Harsjøen fra Alvdal i Hedmark. Prisen ble delt ut av leder i Norsk Arbeidsmandsforbund, Erna C. Dynge.

– Forsvarsbygg har et klart fokus på helse, miljø og sikkerhet på våre anleggsplasser, og vi er glade for å gi Gjermundshaug-Harsjøen et synlig bevis på at deres seriøsitet og profesjonalitet på dette viktige området blir verdsatt, uttaler Jenssen om prisvinneren. Firmaet fikk prisen etter en helhetlig vurdering av firmaets samlede HMS-arbeid knyttet til deres anleggsarbeid i Regionfelt Østlandet.

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.