Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Samarbeider om navn til bru

Forsvarsbygg samarbeider med Åmot kommune og Åmot historielag for å finne navn til den nye brua over Rena elv i Åmot kommune. Brua vil stå ferdig i november 2005.

Den har underliggende fagverk av tre og blir den største av sitt slag i Norge. Forsvarsbygg og Åmot kommune oppfordrer folk til å komme med forslag til navn for den nye brua. Det etterspørres spesielt navn som er knyttet opp til gamle stedsnavn med tradisjon i området.

Innspillene, som kan gis til Servicesenteret, Åmot kommune, innen 28. september 2005.

Brua bygges nord for Bjørkøyvelta og to kilometer sør for Rød bru i Åmot kommune. Den blir 158 meter lang og vil bestå av to fundamenter i vann, tre søyler på land, samt landkar. Selve brua blir oppført i kreosotimpregnert tre og blir også den største i landet med underliggende bæring av limtre. Mellom rekkverkene vil brua ha en bredde på 6,7 meter. Seilingshøyden under brua vil være 6 meter, slik at båter og militære ferger kan passere. Brua vil dessuten være tilrettelagt for både sivil og militær ferdsel.

Det er entreprenørfirmaet Mesta AS som står for byggingen av brua. Byggingen av brua vil koste i overkant av 20 millioner kroner.

Tekst: Heidi Sørskog

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.