Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Samler alle faste mannskaper i Rogaland på ett sted

I dag var det offisiell åpning av de nye mannskaps-forlegningene på Madla. De nye forlegningene på KNM Harald Haarfagre skal huse all forlegning, forvaltning og forpleining (FFF) av vernepliktige mannskaper i Rogaland.

I dag, tirsdag 8. februar, ble de nye mannskapsforlegningene åpnet. Prosjektet består av tre blokker i 3 etasjer på totalt 7060 kvadratmeter (BTA). Totalt har byggene 540 sengeplasser og 13 kontorarbeidsplasser for troppsbefal. Det innebærer at alle faste mannskaper i Rogaland blir samlet på et sted og at forlegninger på Sola avvikles. Forsvarsbygg Utvikling er byggherre for prosjektet.

Image "9998_3625.jpg" without description

SIGNERING: Kommandør Terje Landmark i Sjøforsvaret og markedssjef Kjell Hagen i Markedsområde Stavanger signerer leieavtalen (Foto: Jørgen C. Skar).

Fleksible bygg
Bygningene er planlagt med tanke på fleksibilitet. Våtromkjernen er løst som to prefabrikkerte våtrom (dusj/toalett) ved siden av hverandre, ett til hvert 6-mannsrom. Hvert etasjeplan har støttefunksjoner som pusserom, vaskerom/tørkerom og oppholdsrom. Bygningene oppvarmes med vannbåren varme og tilknyttet leirens fjernvarmenett. Prosjektet har et kostnadsnivå på kr. 13.400,- per kvadratmeter.

Økt arealutnyttelse
Byggene er plassert på leirens tidligere grusbane. Denne er erstattet med ny helårs kunstgressbane.
Dette gir økt arealutnyttelse i leiren, sier Steen.

Image "9998_3620.jpg" without description

ÅPNET: De nye byggene samler alle faste mannskaper i Rogaland på ett sted (Foto: Jørgen C. Skar).

Tekst: Thea Vatle

Les Stavanger Aftenblads omtale av åpningen

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.