Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Seminar om bærekraftig bygging i Oslo

Forsvarsbygg inviterer til internasjonalt seminar om bærekraftig bygging i militær infrastruktur i Oslo 21. - 23. september.

Dette er det tredje seminaret om emnet. De foregående to seminarene ble holdt i Delft (2000) og Brüssel (2002), hvor henholdsvis 17 og 22 NATO- og EAPC-land deltok. Seminarene tok for seg i hvilken grad bærekraftig bygging var på plass i medlemslandene, nasjonale handlingsplaner for å oppnå dette, eksempler på tiltak i de respektive lands militære infrastruktur samt relevante verktøy og teknikker.

Gjenbruk av bygninger
- I dette tredje seminaret ønsker vi bidra til å komme videre fra planer til praksis ved hovedsakelig å presentere gjennomførte prosjekter med dokumenterte bærekraftige aspekter. Det planlegges også en sesjon dedikert til de bærekraftige sider av gjenbruk av bygninger som kan anses som kulturarv. Forsvarsbygg ønsker med dette å oppfordre aktuelle miljøer, både militære og sivile, til ikke bare å delta i seminaret, men også å benytte anledningen til å melde inn og presentere sine egne bidrag, forteller Arne Biørn i Forsvarsbygg Utvikling. Biørn er sammen med Britt Anne Harstad i Forsvarsbygg Rådgivning ansvarlige for seminaret. 

Tekst: Ivar A. Berge

Link til seminarets hjemmeside

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.