Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Snart slutt på flystøyen

Utbedring av til sammen 57 boliger i Ørland er i gang. Beboer Hans Kristian Norset er svært fornøyd med at støytiltakene i familiens hus nå er startet.

Denne uken startet lokale bygningsarbeidere jobben med å rive bordkledningen av huset til Hans Kristian Norset. Dette er det første av 57 boliger som har fått støtte til å utbedre husene slik at de skal tåle den stadig økende flyaktiviteten ved Ørland hovedflystasjon. Samtlige vinduer blir byttet ut og erstattet med spesialisolerte glass. I tillegg blir ytterveggene etterisolert både med glava og gipsplater. Taket blir også etterisolert. Totalt blir rundt 30 vinduer skiftet på huset og kårstua.

Image "9998_3983.jpg" without description

ISOLERING MOT STØY: Hans Kristian Norset er svært fornøyd med at Egil Ekset, Øyvind Brekstad og byggeleder Asgeir Eggan i firmaet Einar Brekstad AS er i gang med å støyisolere huset hans. Foto: Tomas Kothe-Næss, Adresseavisen.

Norset er fornøyd med tiltakene fra Forsvarsbygg. Til Adresseavisen forteller han at han ser frem til at det nå blir beboelig i huset når flyene øver. Selv om familien er blitt vant til bråket fra flystasjonen, ser han frem til at huset blir isolert skikkelig.

- Vi har fått en ramme fra Forsvarsdepartementet på vel 30 millioner kroner for hele prosjektet på Ørland, forteller prosjektleder Jann Biedilæ i Forsvarsbygg Utvikling til Adresseavisen. Støyprosjektet i Ørland ferdigstilles i desember 2005.

Les mer om støyprosjektet på Ørland her

Tekst: Ivar A. Berge

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.